Veel gestelde vragen

Er zijn natuurlijk een aantal vragen waar je mee zit als je te maken krijgt met de nationale sloopregeling. Je wilt natuurlijk wel zeker weten of jouw auto in aanmerking komt voor deze regeling. De regeling is bedoelt om oude vervuilde auto’s te slopen en te vervangen voor een nieuw exemplaar. Het slopen van jouw auto is niet alleen belangrijk voor de uitstoot van vervuilende stoffen. Door jouw auto te slopen kunnen de onderdelen gerecycled worden. Je auto krijgt eigenlijk een tweede leven en de onderdelen worden vaak gebruikt om andere auto’s weer te repareren. Uiteindelijk komt jouw oude auto zo mooi terecht en je draagt een steentje bij aan het milieu. In ruil voor het slopen van je oude auto en het kopen van een nieuwe krijg je een mooie slooppremie.  

Waar moet je auto aan voldoen voor de nationale sloopregeling?

De eerste eis waar je auto aan moet voldoen is de leeftijd. Je auto moet ouder zijn dan het bouwjaar 2000. Hoe jonger je auto? Hoe meer geld je krijgt volgens de nationale sloopregeling. Je kan maximaal € 1.750 ontvangen voor het slopen van je auto. Je auto moet op jouw naam staan en nog steeds op de weg rijden. Je kan dus niet een auto inleveren die niet verzekert is en geschorst. Daarnaast moet de auto voorzien zijn van een geldige APK die nog minimaal 3 maanden geldig is. Als je hieraan voldoet dan kan je aanspraak maken op de sloopregeling.

Hoeveel geld krijg ik terug voor mijn auto?

Normaal gesproken krijg je € 100 als je een auto laat slopen. Als je een nieuwe auto koopt krijg je er helemaal niks voor terug. Vooral niet als de auto te oud is om nog te verkopen. Het maximale bedrag dat je kan terugkrijgen is € 1.750 met de sloopregeling. Dit bedrag is afhankelijk van de leeftijd van je auto. De meeste eigenaren krijgen tussen de € 750 en € 1.000 terug voor de auto. Je krijgt alleen € 1.750 terug als je een bestelbusje hebt met een dieselmotor tussen 1995 en 1999. Afhankelijk van de leeftijd wordt de prijs bepaalt die je terugkrijgt voor je auto.